11/10/2009

PRESENTACIÓ ENÒLOGA


PRESENTACIÓ ENÒLOGA

Inés del Fresno Solé

Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona.
Llicenciada en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili.

Sóc farmacèutica i enòloga, i m'entusiasma tot allò que té relació amb el món del vi i del cava.
Conec la llarga història vitivinícola del nostre país i m'agrada ensenyar com elaborem els nostres vins i caves i apropar als qui ho volen, als interessants secrets de la seva elaboració.


Espero la vostra col·laboració en aquest blog.

Inés del Fresno Solé - +34 696 096 781 - inesdelfresno@gmail.com

LA NOSTRA HISTÒRIA - EL VI A CATALUNYA

El vi forma part de la nostra cultura, la nostra tradició i el nostre paisatge des de fa més de 2.300 anys. El cultiu de la vinya va arribar pel Mediterrani de la mà de les civilitzacions grega i romana a través d'Empúries i Tarraco. Des d'ençà, els ceps, la vinya i el vi han configurat un entorn al voltant del qual s'ha desenvolupat la nostra cultura, la cultura del vi. Després de segles de prosperitat creixent, a finals del segle XIX, la plaga de la fil.loxera va suposar un gran desastre arreu. Els nostres ceps foren atacats pel pulgó i no van resistir a la malaltia i al 1892, el 90% de la vinya estava afectada. Havent reunit tots els esforços, la solució es va trobar plantant peus de ceps americans, que resistents a la malaltia, van permetre que la viticultura catalana reiniciés un llarg camí. Camí que ha arribat a situar als vins catalans entre els millors vins del món.

A Catalunya trobem 11 denominacions d’origen, amb paisatges de vinyes i varietats diferents de raïm que donen les particularitats a cadascun dels vins. Són:
D.O. Empordà, D.O. Pla de Bages, D.O. Alella, D.O. Penedès, D.O. Conca de Barberà, D.O. Tarragona, D.O. Terra Alta, D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat, D.O. Costers del Segre i D.O. Catalunya.

ZONES VITIVINÍCOLES

- EL PENEDÈS

- LA RIOJA

- RIBERA DEL DUERO

- EL PRIORAT


CATES

- 27/11/2009 - TAST DE VINS BLANCS